(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Kefírový zákusek - rychlovka pro návštěvu

Potřebné ingredience
Těsto: 30 dkg moučkového cukru, 30 dkg hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 1 lžička sody, 1 celé vejce, 1/2 l kefíru, 2 dcl oleje
Poleva: 10 dkg rozpuštěné Hery (másla), 30 dkg moučkového cukru, 4 lžíce horké vody, 3 lžíce kakaa, 2 žloutky
Postup přípravy
Těsto - všechny suroviny dáme do mísy a zamícháme normálně vařečkou (POZOR! vejce a kefír musí mít pokojovou teplotu), nalejeme na vymazaný a vysypaný plech (já dávám sádlo a hrubou mouku) a rovnoměrně rozetřeme (více ke krajům, tak docílíme rovného upečení) a pečeme v troubě 20 - 25 min na 200 stupňů.
Poleva - opět vše dohromady zamícháme, bude spíše tekoucí konzistence, ale v lednici ztuhne. Rozetřeme ji na upečené těsto a vytvoříme nějaký vzor a dáme do lednice vychladit alespoň na 2 hodinky.
Po rozkrojení ozdobíme šlehačkou :-)
Dobrou chuť.
Poleva - opět vše dohromady zamícháme, bude spíše tekoucí konzistence, ale v lednici ztuhne. Rozetřeme ji na upečené těsto a vytvoříme nějaký vzor a dáme do lednice vychladit alespoň na 2 hodinky.
Po rozkrojení ozdobíme šlehačkou :-)
Dobrou chuť.

upečené těsto

poleva
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

marcelkasimonka
(upraveno)
2. 3. 2010, 8:16
tak jsem udělala včera tuto buchtu
jednoduchá,rychlá a výbornáááááááááá
.Děkuji Katce za vložení receptu
Marcela




























nahlásit

rhfenda
(upraveno)
10. 2. 2009, 21:59
Tak a aspoň mám příležitost se optat!!!!Jednou jsem totiž jedla kefírovou buchtu,byla výborná!!!Tak vždy když je někde kefír tak i říkám že by to mohla být ona...Jako i u toho vašeho receptu...Jenže nevím jak má vypadat koupený kefír,je to to co se prodává v kelímku s názvem kefírové mléko???Nebo je to něco jiného?????Prosím poraďte!!!Díky Helena



nahlásit

kacik
(upraveno)
13. 2. 2009, 9:36
@rhfenda
Helenko, ano je to kefírové mléko (neochucené - bývají třeba i jahodové apod. tak to ne, jen obyč. kefírové mléko). Jde to nahradit i kyškou a je to taky výborné
. Jen je fakt důležitá ta teplota, nesmí být studené jinak těsto "zokalatí" (teď nevím jak se to správně řekne
), tak tomu říkáme tady u nás



nahlásit